torsdag 27 november 2008

Deadline dax

Lite tyst på bloggen senaste tiden - vi är minst sagt upptagna med att lämna tidningen till tryckeriet! Imorgon fredag är det slut deadline!

Samtidigt som snön smälter bort utanför fönstren minskar också högarna med korrektur, oskrivna texter och tomma sidor.

Snart har ni en ny Travel News i brevlådan!

onsdag 19 november 2008

Göran Persson + Karin = lyckad lunch


För en stund sedan svävade Karin in hit - på rosa moln!

Hon har varit på fuTURe framtidsdag.

"Jag hade Göran Persson som bordsällskap" - är det första hon säger!

Göran var enligt henne ett mycket trevligt sällskap och önskade oss på Travel News lycka till med den fina tidningen (ska vi verkligen våga hoppas på att Göran läser TN?)

Han hade bra råd till turistnäringen och var enligt Karin värd dom 100 000 som enligt ryktet är vad han fick för sin föreläsning.

Med beröm godkänt får fuTURe framtidsdagen av Karin ... men hon svävar som sagt på rosa fluffiga Göran-moln!

tisdag 18 november 2008

Nissen höll hov


Precis tillbaka från Pandox hotellmarknadsdag där vd Anders Nissen höll hov Han njuter verkligen av sin stund på scenen, där han kryddar sina faktaspäckade analyser med elegant namedropping ut i publiken.

Budskapet till hotelltopparna var dock nattsvart. Prognosen för 2009 är minst minus 10 procent RevPar (intäkt per tillgängligt rum) i Stockholm, nästan lika mycket i Göteborg, något bättre för Malmö och regionala Sverige, eftersom de ligger senare i konjunkturcykeln. Osäkerheten är fortfarande stor hur effekten av finanskrisen blir som fördjupar lågkonjunktukren.

Det var dödstyst i publiken när Nissen avslutade med hotellkungen Petter Stordalens citat: ”Det kommer att flyta blod på gatorna”. Applåderna kändes lite ansträngda efteråt…

Kan ni tänka er en bättre julklapp?



Ibland är vårt arbete här på Travel News av den mer praktiska arten. Den vackra rosetten har skapats här på redaktionen!

Travel News i julklapp! Kan väl vara värt att lägga slantarna på va???

onsdag 12 november 2008

Michael O'Leary gör det igen


Ryanairs Michael O´Leary var i Stockholm i går och som vanligt var det medial show. Alltid lika underhållande för alla journalister. Men att basunera att Ryanair kan tänka sig att satsa på inrikestrafik i Sverige kändes … gäsp. Det orerade han om redan i början på 2000-talet, men det kommer självklart inte att hända så länge inte LFV låter lågprisjätten landa i princip gratis på Arlanda, Sturup, Luleå etc. Men det är ju en gjutet sätt att få uppmärksamhet i media att lova billig inrikestrafik, men hittills är det bara i Italien som Ryanair blivit en viktig inrikesspelare.
Fast när det gäller SAS och Lufthansa har O´Leary rätt, när han tror att det blir en affär så småningom mellan dem trots att tyska rykten säger att förhandlingarna avbrutits. Lufthansa behöver inte ha så bråttom. De kan lugnt invänta SAS utveckling, fortsätter det att gå utför blir köpesumman ju köpesumman lägre.

tisdag 11 november 2008

Det är här det händer


En liten detaljbild från vårt härliga kontor här på Götgatan 95

Karin i P3 Planet



Just nu sitter Karin Starkman Ahlstedt och blir intervjuad i radio. Det är programmet P3 Planet som frågar ut henne om lågkonjunkturens verkan på turimen.

Karin har bra koll på läget, så om ni har möjlighet, sätt på radion 22 november mellan 18-20 och lyssna

fredag 7 november 2008

Höstvimmel



I onsdagskväll arrangerade Travel News en liten smygläsning och höstvimmel för några utvalda läsare häruppe i våra lokaler på Götgatan 95.

Mat och dryck bjöds det på och en liten utfrågning av Christian Clemens från Fritidsresor, Niklas Andren från Travelport och Annika Heinmetz från Ving.

tisdag 4 november 2008

Tidningen är ute ...



Nu hoppas vi att alla prenumeranter fått Travel News hem i brevlådan eller i postfacken på jobbet!

Visst är den fin?

För oss nyhetsmänniskor är det lite sisådär att ha två veckors pressläggning ibland. Den här gången blev det Sterlings konkurs som vi missade med några dagar! När tidningen gick i tryck visste vi att lägen var skakigt men inte så mycket mer.

Tur att webben finns eftersom vi befinner oss i en så snabbrörlig bransch!

måndag 3 november 2008

Fakta: Karin Starkman Alstedt


Namn: Karin Susanne Starkman Ahlstedt

Ålder: 43

Bor: Södermalm, Stockholm

Familj: Niklas, Oskar 14 år, Emma 12 år

Utbildning: Civilekonom, Stockholms Universitet. 1987-1990
Div kurser i journalistik och redigering, Fojo

Karriär: Praktikant/frilansare på Järfälla Nyheter och Västerort 1984-86, Revisorsassistent, 1990-1992, Frilansjournalist för bland annat Finanstidningen, Travel News, Lokaltidningen Företagaren och Resultat 1992-2000,
Reporter Travel News2000-2003, frilansjournalist och bland annat redaktör för American Express kundtidning Expressions2003-2004,reporter Travel News, 2005 –

Bästa egenskap: Glad, idérik och omtänksam

Sämsta egenskap: Rastlös

Hobby: Skriva, resa (gissa varför jag har blivit inventarie på Travel News) och spela fotboll

Favoritplats: Mörholmen utanför Strömstad

Blir arg på: Mobbing i alla former

Okänd sida: Varit tysklärarinna åt en saudisk prinsessa i Riyadh.

Travel News


Visitor Map
Create your own visitor map!


Med den här kartan kan vi hålla koll på VAR i världen våra besökare kommer ifrån!

Vi har lite kontrollbehov här på Travel News redaktionen!