onsdag 12 november 2008

Michael O'Leary gör det igen


Ryanairs Michael O´Leary var i Stockholm i går och som vanligt var det medial show. Alltid lika underhållande för alla journalister. Men att basunera att Ryanair kan tänka sig att satsa på inrikestrafik i Sverige kändes … gäsp. Det orerade han om redan i början på 2000-talet, men det kommer självklart inte att hända så länge inte LFV låter lågprisjätten landa i princip gratis på Arlanda, Sturup, Luleå etc. Men det är ju en gjutet sätt att få uppmärksamhet i media att lova billig inrikestrafik, men hittills är det bara i Italien som Ryanair blivit en viktig inrikesspelare.
Fast när det gäller SAS och Lufthansa har O´Leary rätt, när han tror att det blir en affär så småningom mellan dem trots att tyska rykten säger att förhandlingarna avbrutits. Lufthansa behöver inte ha så bråttom. De kan lugnt invänta SAS utveckling, fortsätter det att gå utför blir köpesumman ju köpesumman lägre.

1 kommentar:

Anonym sa...

Well, jag säger bara läs vad en kille på Luftfartsstyrelsen säger om SAS-affären. DET känns fräscht! Artikeln kommer i årets sista nummer, intill Ägarstrukturen.